• Home
  • De Homeopaat
  • Over De Homeopaat
  • Verhalen vanuit de praktijk

Eczeem en astma

“Vanaf baby had Jasper al eczeem en astma. Veel zalfjes hebben we gesmeerd… Ook bio resonantie geprobeerd…’t was allemaal maar tijdelijke ‘genezing’!

‘Zou homeopathie wat wezen?’

Mariette haar naam kwam ik eens tegen. Ik belde haar voor informatie. Al snel had Jasper een eerste afspraak met haar. En wat hebben we fijne hulp van haar gekregen.

Extreme eczeem plekken op benen en armen is Jasper kwijt!

Ook zijn astma is onder controle!

Dit door het uitproberen van verschillende homeopathische middelen. Met zorg door Mariette uitgezocht. En nu de juiste gevonden!

Af en toe is gebruik nog nodig, maar dat is prima.

Jasper is gelukkiger en zelfverzekerder geworden door de behandelingen bij Mariette.

Want wat is het fijn als je zonder schaamte over je lichaam een korte broek kunt dragen. Of na een voetbalwedstrijd met je teamgenoten te douchen.

Dank Mariette!”

Moeder van Jasper

Eczeem bij jongen van 2

“Wij kwamen bij Mariëtte voor onze 2-jarige zoon die last heeft van eczeem.  Mariëtte dacht meteen mee en kwam bij ons thuis langs i.v.m. onze pasgeboren baby. Na kennis gemaakt te hebben met hem en wie hij is heeft ze een homeopathisch middel voor geschreven. Tussentijds hebben wij veel contact gehad en na een korte periode hebben wij toch een ander middel gekregen. Na 3 dagen werd het minder en daarna verdween het helemaal. 

Wij hebben het contact met Mariëtte als fijn ervaren. Ze is mee denkend en vriendelijk en neemt de tijd voor je”.

Gwen, moeder

Eczeem, netelroos, onrust en slaapapneu

“Al vanaf mijn geboorte heb ik te maken met constitutioneel eczeem, waar ik op mijn 27e vanaf ben gekomen dankzij een lieve homeopaat. Jarenlang weinig problemen gehad, totdat ik ineens voor het eerst netelroos kreeg. Dit is een bijzonder intense uitslag waardoor je huid voortdurend blaasjes maakt en in brand staat. Van de huisarts heb ik in eerste instantie allerlei anti allergie middelen gekregen in combinatie met slaapmiddelen en prednison. Dit heeft wel de symptomen onderdrukt, maar ik bleef een onrustige en geïrriteerde huid houden. Ook had ik slaapproblemen, slaapapneu / wakker worden omdat ik geen adem kreeg. Mijn gemoedstoestand was ook uiterst onrustig en nerveus.  

Gelukkig heb ik toen de beslissing gemaakt om op zoek te gaan naar een alternatieve geneeswijze. Het was een korte zoektocht. Ik kwam een aantal mogelijkheden tegen op Google en Mariëtte sprong er voor mij gelijk uit.  

Ik had een gelijk een goede klik met Mariëtte. Ze heeft een fijne afspraakruimte, waar volgens mij iedereen zich wel prettig zou voelen. En niet te vergeten heerlijk kruidenthee. 

Wat ik vooral fijn vind, is dat ze zich goed in kan leven, mee kan denken, maar ook opeens iets kan zeggen waar ik zelf niet aan gedacht had. Ook blijft ze zich verdiepen in wat ik eerder gezegd heb, ook al ben ik al vergeten dat ik iets genoemd heb. Buiten de afspraken om, verloopt het contact ook erg goed. Als ik een appje stuur of mail, krijg ik vrijwel direct antwoord, ook al is het avond of weekend. 

Mariëtte schreef het middel Lachesis voor, een mooi middel wat goed bij mij past. Ik heb een verandering gemerkt in mijn klachten. Mijn huid is rustiger geworden. Mijn innerlijke onrust heb ik in eerste instantie geaccepteerd. Nu ben ik zover dat ik meer rust heb gevonden om te aarden en regelmatig een stapje terug te nemen om weer even bij mezelf te komen. Ik slaap een stuk gezonder en voel in het algemeen liefdevoller, ook naar mezelf toe en minder impulsief”.  

Jolanda, 48 jaar

Psoriasis

“Ik had erg veel last van psoriasis, over mijn gehele romp, bovenarmen en bovenbenen. Ik ben toen via een kennis van mijn ouders in contact gekomen met Mariëtte. Het eerste bezoek verliep erg goed. Ik vond het prettig om met haar te praten en voelde mij op mijn gemak. Zij heeft mij toen na afloop een middeltje gegeven. Hierna volgde nog een aantal afspraken waaronder huisbezoeken, ook deze verliepen erg prettig. Momenteel heb ik geen last meer van psoriasis, hopelijk blijft dat voorlopig ook zo! Hiervoor wil Ik Mariëtte nogmaals hartelijk danken!”

Lins, 22 jaar

Spanningsgevoel bij het hart

“Wegens last van spanning bij het hart kwam ik bij Mariëtte. Ik heb haar ervaren als een prettig en deskundig persoon. Zij luistert met veel belangstelling naar je en stelt goede vragen, ook vraagt zij door. Zo ontstond er een inzicht over de oorzaak van de klacht. Mede door haar uitgekozen homeopathische middelen is de klacht zo goed als verdwenen”.   Magrit, 60 jaar 

"Mariëtte Bakker heb ik als prettig, inspirerend en verhelderend ervaren" , aldus R. van Duijn, man 36 jaar

Door mijn type werk is lichamelijke overbelasting een veelvoorkomend iets. Zeurende pijn ontstaat bij mij dan in voet en onderrug. Met name tijdens rustmomenten heb ik hier het meeste last van. Ik wilde weten of het niet méér dan alleen overbelasting was en bezocht fysiotherapie tot neuroloog, onderging een mri en ct. Niets bijzonders kwam aan het licht. Daardoor bleef ik in het ongewisse. Het huilen stond mij soms nader dan het lachen.

Toen ik in contact kwam met Mariëtte hoorde ik dat zij als klassiek homeopaat werkzaam is. Ik was nog niet bekend met homeopathie. Buiten het feit om dat haar werkplek uniek is op het moment dat ik haar bezocht voelde het contact meteen vertrouwd. Dat vormde een goede basis om meer inzicht te krijgen in mijzelf en om bewuster te worden van mijn lichaam en geest. Door goede gesprekken en verschillende handvatten mee te krijgen heb ik mijn balans tussen lichaam en geest middels homeopathie uitvergroot en daar beleef ik tot de dag van vandaag plezier aan.

Voor mij is dan ook essentieel te benoemen dat de oplossing vaak al in jezelf te vinden is in plaats van de antwoorden buiten jezelf te zoeken. Ik weet nu veel beter met mijn voorkomende klachten om te gaan door beter naar mijzelf te luisteren”.


  • 1
  • 2

Weten wat Homeopathie voor u kan betekenen?

Elke maand biedt De Homeopaat de mogelijkheid om uw gezondheid en eventuele problemen voor te leggen aan Mariëtte Bakker in een gratis oriënterend consult. In een gesprek van 30 minuten bespreekt u dan wat homeopathie voor u zou kunnen bieden.
Op de startpagina staan de actuele data om op in te schrijven.

Het aantal plekken is beperkt dus meld u tijdig aan.


Een op het individu goed passend homeopathisch duurzaammiddel stimuleert het eigen genezingsvermogen.
Dat is genezing van binnenuit, zonder onderdrukking van symptomen.
Homeopathische geneesmiddelen zijn van natuurlijke oorsprong.
Er is maar weinig grondstof nodig om zeer grote hoeveelheden homeopathische geneesmiddelen te maken.

Vrij van chemische belasting, vrij van bijwerkingen!

Dehomeopaat Avkh
Dehomeopaat Kvhn
Dehomeopaat Nvkh
Nvkp
Rbcz De Homeopaat Zwolle

Recent toegevoegd

Contact

Urgentie

Bel 06-27185502

Consult tijden

Maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 16:00 uur.

Bloemendalstraat 7, Zwolle

Afspraken maken: 12.30 - 13.30 uur
Telefonisch 06-27185502

E-mail: info@dehomeopaat.com
Klik hier voor meer info.

We werken samen met:

Tips met specifieke informatie

Vitalogica

Een homeopathische middel ontstaat door een natuurlijke grondstof sterk te verdunnen en tevens te schudden.
Hierdoor neemt de werkingskracht toe.

Klassieke homeopathie stimuleert uw eigen genezend vermogen.