Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Verwonderingen aan zee deel 3

Mijn laatste dag van mijn midweek op de Wadden struin ik over het Noordzeestrand, helemaal naar het westen.

De zon schijnt, vergezeld door een koude wind. Heerlijk, wat een vrij gevoel.

Ik besef dat het mijn laatste wandeling is aan zee, met mijn spelregel; "wat kun je ontdekken aan stroming?" Na deze dagen weet ik dat het spel voor herhaling vatbaar is. Want, waar ik ook ben, het is een speelse vrije manier om in contact te zijn met echt waarnemen. Het voelt als een slow-down. Een stilte, in verwondering. Een spel met mijzelf in contact met de omgeving.

Natuurlijk is de kust bij uitstek een prachtig speelveld voor het thema "stroming". De wind en het water maken het heel voelbaar. Zonder stroming geen zee.

Terwijl ik mijmer en voor me op de grond kijk in het zand valt mijn oog op uiterst kleine blauwe draden, verwikkeld in zeewier. Bijna elke pol zeewier is wel verweven met stukken draad. Wier en kunstdraad, door de stroming van de zee, in een innige omhelzing verstrikt.

Als ik nooit had geweten dat dit schadelijk is, dat het afval is, dan zou ik niet geraakt zijn. Maar gelukkig weet ik dat de impact van het menselijk handelen zó schadelijk kan zijn voor de natuur. Deze verwikkeling van plastic draad en zeewier ontroert mij. Ik voel in mij verdriet stromen als ik denk aan de dieren die verstoord en gestagneerd raken door de slordige left-overs van deze plastic wereld. 

Al lopend pluk ik het afval, en merk ik dat er rust in me ontstaat. Het voelt als vrijheid, als vreugdevol stromen, in verbinding met de aarde.

Stroming aan het lijf ervaren Deel 1
Verwondering aan zee deel 2

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 28 september 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites