Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Stress

Wie kent het niet: STRESS!

De Engelse term 'stress' is zo ingeburgerd dat we er ogenschijnlijk aan gewend zijn. Uitspraken als "het was wel effe stressen", of "doe niet zo gestrest", en "we zoeken iemand die stress bestendig is", en ga zo maar door. Het lijkt normaal dat er stress is. Maar is het wel zo normaal dat we collectief intense klachten hebben die met stress te maken hebben?

Stress betekent in ons eigen taal: SPANNING. In diverse onderzoeken lees ik dat maar liefst ruim de helft van de Nederlanders last heeft van stress gerelateerde lichamelijke klachten. En dat burn-out beroepsziekte nummer 1 is. Driekwart van de jongeren heeft last van stress of burn-out klachten. Voor psychologische ondersteuning gelden momenteel zelfs lange wachttijden.

Als homeopaat maak ik dagelijks mee dat mensen bij me komen met klachten die gerelateerd blijken te zijn aan stress. Ze komen meestal met een fysieke klacht waar ze al langere tijd last van hebben. Hele praktische klachten die we misschien allemaal wel eens meemaken:

Buikpijn, duizelingen, koude handen, koude voeten, spierpijn, hoofdpijn, angst, oorsuizen, paniek, hartkloppingen, vergeetachtig, slecht zicht, vermoeidheid, jeuk, slapeloosheid, trillend ooglid, depressie, zweet aanvallen, chronische ontstekingen.

Met een cliënt breng ik in beeld sinds wanneer de klachten er zijn en wat er zoal is gebeurd in de persoon zijn leven waar het lichaam een reactie op is gaan geven. Want veelal onbewust leven we met indrukken (prikkels) die soms vrij snel en soms op langere termijn kunnen leiden tot echte spanningsklachten. Elke spanningsklacht is een uiting van het lichaam op een prikkel (=indruk) die er is geweest voor de persoon. Als de prikkel langduriger aanwezig is kan het lichaam niet meer herstellen van de stress en kunnen er chronische klachten ontstaan. Want stel je voelt spanning i.v.m. een vakantie die er aanzit te komen, dan is het lijf ook in een stress stand. Maar als het goed is hertelt dat zich weer. Echter als bijvoorbeeld door een hele heftige ervaring, ruzie in een familie, of door hoge werkdruk, of toets cultuur in school, of door pesten, of door verlies van een dierbare, etc, iemand langere tijd op een spanningsniveau leeft dan kunnen er chronische klachten ontstaan. Ook de mate waarin we via onze sociale media 24x7 beschikbaar zijn, en er dus appel op ons wordt gedaan, is een hedendaagse vorm van overprikkeling. Dat vraagt veel van het lichaam.

Allerlei prikkels roepen in het lijf een fysiologische reactie op, via een vernuftig samenspel van emoties, hersenen, hormoonstelsel, bloedbaan, klieren etc. Op den duur kan men last krijgen van deze reactiemechanismen in het lijf, omdat ze dan uitputtend worden en het vitaal functioneren gaan verstoren. Er is dan geen herstelfase meer in het lijf.

Wat kun je nu met homeopathie zou je dan denken?

Als homeopaat behandel ik met behulp van homeopathische geneesmiddelen de persoon in zijn totale zijn. Homeopathische middelen kunnen, mist voorgeschreven op het individu en passend bij de klachten, het lichaam de stimulans geven om te herstellen. En dat is een uniek individuele aangelegenheid. De weerbaarheid voor de verstorende prikkels dient te worden opgebouwd. Dat kan betekenen dat iemand komt tot verwerken van een trauma, of dat iemand keuzes gaat maken die leiden tot minder druk. Het lichaam kan herstellen.

Met homeopathie richt ik me er op dat iemand weer veerkrachtiger kan omgaan met het proces van indrukken verwerken en daardoor zichzelf kan zijn. Dat betekent beter worden!
Pijn
Corona richtlijnen in mijn praktijk

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 28 september 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites