Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Schimmelklachten en weinig energie

Vrouw van 21: "Ik wil meer balans vinden en heb onder andere schimmelklachten"

Begin zomer 2018 komt er een jonge vrouw in mijn praktijk. Ze heeft al jaren last van schimmel en zit niet lekker in haar vel. Reguliere behandelingen hebben niets geboden. In een gesprek van ongeveer 90 minuten legt ze me uit hoe het met haar is. Ze vertelt allereerst over haar lichamelijke klachten.

"Ik heb schimmelklachten, eigenlijk mijn hele leven al. Als baby had ik al spruw". Sinds haar 14e is het allemaal verergerd naar haar onderlichaam. De laatste twee jaar heeft ze uitbraken van folliculitis op haar benen. Daarnaast heeft ze altijd al acne gehad en heeft ze last van een opgeblazen gevoel. Ze is de afgelopen jaren behandeld met hormoon crèmes, antibiotica kuren, prednison, pijnstillers, chloorhoudende crème.

Psychisch merkt ze dat ze niet in balans is. "Ik heb stemmingswisselingen, stress en van tijd tot tijd depressieve gevoelens".


Qua voeding probeerde ze veel uit. In de hoop dat daarmee haar de huidklachten konden herstellen. Maar dat leidde ook tot stress. "ik kan mij frustreren over eten. Ik ben ''bang'' geworden om dingen te eten die mogelijk invloed hebben op mijn klachten waardoor ik veel etenswaren verban".

Letterlijk en figuurlijk zit ze niet lekker in haar vel zit.
Sinds haar 19de jaar vraagt ze zich meer af waar haar lichamelijke klachten mee te maken kunnen hebben. Ze heeft regulier heel veel behandelingen gehad voor haar huid, de schimmel en de frequente blaasontstekingen. Nu komt ze op het punt dat ze zegt: "Ik kies voor een homeopathische behandeling, omdat ik denk dat alle klachten die ik heb, wat met elkaar te maken kunnen hebben. Ik ben niet tevreden over de reguliere gezondheidszorg en dat zij niet verder kijken naar de oorzaak en een duurzame oplossing. Ik heb op mijn 21e al zoveel antibiotica geslikt dat ik graag kijk naar een meer natuurlijke manier van lichamelijke en psychische problemen aanpakken, die mij hopelijk helpen in mijn verdere leven en niet kortdurend van aard zijn".

"Ook merk ik dat ik gefrustreerd raak over mijn klachten wat ook niet helpt bij herstel. Ik zou graag een betere balans willen vinden tussen psychische klachten en lichamelijke klachten en hier meer duidelijkheid over willen krijgen".
Samen met mij wil ze in beeld brengen waar verbanden liggen tussen hetgeen haar lichaam aan klachten vertoont en dat wat er in haar binnenwereld is geraakt. Ze heeft een zelf-onderzoekende houding en stelt zich bewust open voor het "kijken naar zichzelf". Ze vertelt me over haar jongere jaren. Het wordt duidelijk dat ze jarenlang psychisch en emotioneel heel veel heeft moeten doorstaan. In ons gesprek kan ze daar over vertellen. Dat lucht haar op.

Stress en moeite met slapen
Ze vertelt dat ze zich heel erg verantwoordelijk voelt voor anderen. Ze wil zo graag dat anderen het goed hebben en niet verdrietig zijn. Ze neemt in probleemsituaties snel de reddende rol en kan zich schuldig voelen. En dat kan haar stress geven en moeite met slapen.

Op basis van haar lichamelijke klachten en haar totale gesteldheid schrijf ik een homeopathisch geneesmiddel voor. Ook adviseer ik haar een probioticum om haar darmflora te verzorgen. Ze merkt in de dagen daarna dat ze minder stress heeft. Ze voelt zich opgeluchter. De oude klacht van blaasontsteking steekt weer de kop op. Voorheen gebruikte ze dan antibioticakuren. Nu werk ik nauw met haar samen om met homeopathie de blaas te laten herstellen. En dat lukt. Wat een opluchting voor haar. Ook haar huid en schimmelklachten gaan herstellen. Gaandeweg het herstel krijgt ze op een onderbeen een puist die open gaat. Door alle ervaringen van de afgelopen jaren is dat weer schrikken voor haar. Maar gelukkig hebben we contact en kan ik haar uitleggen dat deze uitscheidings-reactie heel goed is. Met haar homeopathische middel lukt het haar om verder te herstellen.

Eind augustus 2018 zag ik haar weer. Al met al heeft ze deze zomer drie consulten gehad. Begin september laat ze me weten: "het gaat heel goed! Ik slaap beter en mijn lichamelijke klachten zijn nog steeds weg".

Allergische reactie op antibioticum
Eczeem en benauwdheid bij kind van 4

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 29 juni 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bloemendalstraat 7, Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2021 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites