Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Homeopathie in tijden van Corona

Als ik dit schrijf zijn we ruim 10 maanden in de ban van Corona. Wat een impact heeft dat zeg! Voor alle mensen op de hele aarde is er door Corona een verandering gekomen. Wat heeft de Corona pandemie het menselijk leven in haar greep. Niemand mag nog zomaar uiting geven aan vertrouwde vormen van sociaal contact.
We horen over tekorten in capaciteit van zorg voor zowel corona-patiënten als voor overige patiënten. We horen over de impact van gedwongen sluiten van je bedrijf. We horen over de situaties thuis, in gezinnen, bij ouderen. Ik durf te zeggen dat sinds de start van Corona de samenleving met angst is doordrongen. De stress in vele levens is gigantisch. De overheid doet wat zij kan om het proces te kunnen beheersen. Wat hebben we met een complex vraagstuk te maken.
Als homeopaat heb ik geen ervaring met de behandeling van Corona patiënten. Want ik stel me daar terughoudend in op. Van overheidswege is er een niet stimulerende communicatie richting mijn vakgebied als het gaat om het behandelen van mensen met coronaklachten.
Maar waar hou ik me dan wel mee bezig in deze tijd van pandemie? Simpel gezegd; "ik hou me bezig met alles wat er ook vóór Corona speelde qua gezondheidsklachten". En dat is heel divers. Slechts een paar voorbeelden hierbij; Kinderen met slaapproblemen. Eczeem, astma, angstgedachten, bedplassen, acute verwondingen, stress, concentratieproblemen, blaasontsteking, darmklachten. En in vele contacten, die ik sinds Corona maart 2020 heb, verneem ik dat patiënten eigenlijk niet wisten of ze nog wel bij me mochten komen. Want als veiligheidsmaatregel zijn vele zorgdeuren verplicht dicht gegaan in voorjaar 2020.
"Zomaar" naar je huisarts was niet meer aan de orde. Mensen gingen er van uit dat een homeopaat dan al helemaal gesloten zou zijn. Op enkele dagen/weken na is het (sinds maart 2020) homeopaten toegestaan om consult te voeren, met in achtneming van de Covid-19 veiligheidsregels. En dat is fijn, want gezondheidsklachten zijn sinds Corona niet verdwenen.
De afgelopen maanden merk ik dat mensen hun hulpvragen enorm opkroppen. Ze lopen langer door met klachten. Het lijkt er op dat mensen in een cocon zitten en niet hulp durven vragen voor hun gezondheid. Mensen denken soms "het moet wel héél erg zijn, voordat je momenteel hulp mag vragen, want alles is zo overbelast". Dat vind ik heel triest om te ontdekken. Want juist in deze tijd van angst en stress en totaal veranderde leefstijl is het nodig om vroegtijdig hulp te bieden. Ik merk dat de impact van stress in deze onzekere tijd van Corona groot is op zowel het lichaam als de geest. Of het nu gaat om klachten bij kinderen of volwassenen, om lichamelijke klachten of juist psychische, ik zeg uit der grond van mijn hart; "Ook nu in tijden van Corona kan er met homeopathie hulp worden geboden voor gezondheidsklachten". Iedereen is welkom om (met in achtneming van de Corona richtlijnen) op een veilige manier met homeopathie aan zijn gezondheid te werken. Wacht niet onnodig.

Baby en wagenziekte
Wat is klassieke homeopathie?

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 29 juni 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bloemendalstraat 7, Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2021 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites