Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Eczeem en benauwdheid bij kind van 4

Naar aanleiding van publicatie in lokale media, hier een verslag uit 2017

In zomer 2017 kwamen moeder Leonie en zoon Thijs (4) in de praktijk ivm zijn eczeem en benauwdheid.  Moeder vertelde na paar consulten dat ze snel verbaasd was dat homeopathie zo goed werkte. Want; "Thijs heeft geen last meer. Hij heeft ook meer energie."

"Als homeopaat behandel ik vanuit het unieke van het individu", legt Mariëtte Bakker uit. "Dat is ook wat voor Thijs gold. Als hier bijvoorbeeld vier kinderen komen met een oorontsteking, zitten daar vier verschillende individuen, met een eigen persoonlijkheid. Ik ga op zoek naar dat unieke van het kind en hoe die oorontsteking wordt beleefd. Want daar stem ik mijn behandeling en keuze van homeopathisch middel op af."

De reguliere behandeling van het eczeem en de benauwdheid van Thijs had niet het gewenste effect, vertelde moeder. "Tot 2017 kreeg Thijs hormoonzalf en pufjes, maar daar werd het niet veel beter van. Toen vertelde een collega me over Mariëtte. Ik stond wel open voor een natuurlijke behandeling. Als het helpt, dan helpt het", zegt moeder Leonie.

Balans in het lichaam
Mariëtte is zich er van bewust dat er veel verhalen rondom de homeopathie hangen. "Ik hoef mezelf niet te bewijzen", zegt ze daarover. "Ik maak vaak mee dat mensen denken dat ze er in moeten geloven. Maar zo is het niet", benadrukt ze. "Homeopathie gaat om de balans in het lichaam, op een verdiept niveau. In principe kan je lichaam zelf veel regelen, dus moeten we op zoek naar dat wat je lichaam ontregelt." Dat is maatwerk.

Zelf is ze daarom niet zonder meer voorstander van homeopathische middelen bij de drogist. "Belangrijk is om bij het gebruik van homeopathische middelen begeleid te worden door een geregistreerd homeopaat. Dan wordt er voorgeschreven op het unieke van de mens." Want een extravert persoon heeft een ander middel nodig dan iemand die introvert is. "En zo zijn er nog veel meer aspecten van belang. Daarom neem ik de tijd om iemand te begrijpen en een goede anamnese te maken, voor ik een middel voorschrijf."

Anderhalf uur zaten Thijs en Leonie van der Sterren bij Bakker, aan het eind van de zomer van 2017. "Ik observeer dan het kind, en stel diverse vragen over de aard van de klachten en de verdere gezondheid. Dus ik ben uitgebreid met de ouder in gesprek", legt Bakker uit. "Op die manier kan ik de persoon begrijpen, en weet ik op welk medicijn zijn lichaam goed zal reageren, en waarop juist niet." Ze zag dat het probleem bij Thijs in eerste instantie bij de huid lag, en later de luchtwegen met benauwdheid er bij zijn gekomen. "Dan moet ik een middel voorschrijven dat werkzaam is op die totaliteit van klachten. Dus een middel dat werkt op de huid en de luchtwegen én dat ook nog eens past bij de aard van Thijs. Met uiteindelijk als doel: het lichaam weer terugbrengen in de eigen veerkracht."

Enorm opgeknapt
Bij Thijs werkte dat heel goed. In het afgelopen jaar zijn hij en zijn moeder een paar keer op consult geweest bij Bakker. "Af en toe moesten we de dosering van het middel een klein beetje aanpassen", zegt Van der Sterren. "Maar het werkte wel bijzonder goed. Iedereen om ons heen zag hoe snel Thijs opknapte. 
Schimmelklachten en weinig energie
Blaasontsteking en homeopathie

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 28 september 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites