Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Blaasontsteking en homeopathie

Normaliter schrijf ik nooit over mijzelf. Het zijn altijd de ervaringen van anderen die ik in een blog verwoord. Maar ik kan het niet laten om toch eens wat persoonlijks te delen. Want ook ik heb van tijd tot tijd te maken met gezondheidsklachten. Het was begin januari en in de ochtend voelde ik wat stekende pijn in mijn blaas. En tijdens het plassen voelde ik het branden. "O nee he, blaasontsteking!" dacht ik direct. Want met blaasontstekingen was ik zo'n 30 jaar geleden zeer bekend. Zo bekend zelfs dat ik vele antibioticumkuren heb gehad. Ik werd in die tijd resistent voor bepaalde antibiotica. Toen (eind jaren 80) was ik nog niet bekend met homeopathie. Al snel paste ik nu weer alle oude adviezen toe: heel veel water drinken, heel veel uitgeperste citroenen drinken. En om het draaglijk te houden nam ik bijna elke 2 uur een warm bad. En dronk ik veel cranberry sap. Maar o wat een pijn. Net als ik weer in bed lag na een toilet bezoek kreeg ik weer een intense aandrang om de blaas te legen. Maar dan eenmaal weer op de toilet aangekomen waren er enkel een paar druppels. En die brandden dan weer. Als homeopaat ging ik natuurlijk voor mijzelf een homeopathisch middel analyseren. Maar dat is voor jezelf niet zo simpel. Als ik een middel had genomen dan was er slechts een verbetering van korte duur. Ik kreeg er koorts bij. Op de tweede dag legde ik alles maar voor aan mijn collega homeopaat. In goed overleg nam ik een ander middel. Passend bij de symptomen zoals die zich aandienden. Ik viel in slaap en kon zo anderhalf uur wat uitrusten. Maar na het wakker worden kwamen mijn klachten toch weer terug. Ik werd zo lamlendig. Ik voelde me steeds kouder worden en alle energie leek uit mijn lichaam verdwenen. Dat was het moment om een afspraak bij de huisarts te maken. "Dat wordt dan vast een AB-kuur. Dan maar een paardenmiddel" dacht ik teleurgesteld. "Maar het is goed om die stap te zetten nu er geen verbetering komt. Want ik moet geen nierbekkenontsteking krijgen of een sepsis", zo schoot het door mijn hoofd. Ik belde de huisartsenpost. En kon er over 2 uren terecht. Dus het was nog wachten en afzien met mijn pijnen. Eigenwijs als ik ben kon ik het niet laten. In een laatste heldere overweging koos ik op basis van mijn opvallendste klachten (koud, uitgeput, en neerwaartse pijn in de blaas, alsof alles naar beneden zakte) een laatste redmiddel. En dat sloeg aan als een wonder. Ik voelde mijn energie langzaam terugkomen. De intense kou verdween. Ik kwam weer meer uit mijn woorden. Om 20.40 uur zat ik bij de huisarts. De urine wees op een infectie. De koorts was wel wat gedaald maar nog niet weg. Mijn bloeddruk was OK. En zoals verwacht: "ik kreeg een antibioticumkuur mee". "Let er op dat de koorts zeker met 2 dagen weg moet zijn", zo zei de arts. "Anders moet je contact opnemen want dan kan het zijn dat je voor deze kuur resistent bent (gezien je verleden)".Ik nam de kuur mee naar huis en was voornemens er thuis mee te starten. Maar terug in de auto merkte ik dat mijn energie nog meer toenam. Thuis bleek de koorts weg. Ik wilde slapen en nam me voor om als het in de nacht toch slechter zou gaan direct met de kuur te starten. Die nacht sliep ik aan één stuk door. De volgende morgen was de koorts nog weg. Mijn blaas voelde rustig. Bij het urineren is de heftigheid verdwenen."Pfffffff, het is me gelukt", dacht ik voldaan. "Ik heb zonder antibioticum deze blaasontsteking overwonnen"!

Eczeem en benauwdheid bij kind van 4
De intense relatie tussen moeder en kind

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 28 september 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites