Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Bewustwording van mijn eigen proces; dàt is helend

In deze blog vertelt een vrouw van 64 over haar ervaringen met Mariëtte Bakker, homeopaat.

"Ik kwam 5 jaar geleden bij Mariëtte in de praktijk. Er speelde een te hoog cholesterol. Ik kwam daarom met een bepaald doel. Zo van dat moet omlaag en ik wil geen medicatie. Wie weet kan homeopathie me daarbij helpen".

"In het contact met Mariëtte ontdekte ik al in het eerste gesprek dat het om meer gaat. Mariëtte ging in op mij als mens. Er kwamen onderliggende thema's in mij naar boven. Dat was zó helend en respectvol. Dat eerste gesprek dat deed me heel veel".

"Het cholesterol bleek eigenlijk geen issue. Dat was een moment opname. Ik ontdekte dat het om mij als mens in zijn totaliteit gaat. De erkenning daarvan heb ik zo prettig gevonden. Door de diepgang in de gesprekken ontdekte ik mijn eigen oplossingen. De manier waarop Mariëtte werkt is daarin helend. Ze vraagt door totdat je het zelf begrijpt èn tot dat het voor mij klopt. 

Het lijkt wat op het pellen van een ui, dan kom je bij een kern".

"In het eerste gesprek kwamen diverse lichamelijke klachten aan bod doordat Mariëtte doorvroeg. Zo was er bijvoorbeeld aandacht voor nekhernia, trillende handen, pijn aan bewegingsapparaat".

"Dat was voor mij een ontdekking. Ik kende de homeopathie niet en ook niet Mariëtte haar werkwijze. Mijn slaapproblemen en nachtmerries kregen aandacht en ook daarin herkende ik onderliggende processen".

"Voor mij hangt alles samen. Daar werd ik me nog bewuster van. Mijn ziel en mijn lichaam, het hangt samen. Dat uit zich in mijn klachten".

"Als ik naar mijn leven kijk is het niet verwonderlijk dat ik klachten had. Mijn nekhernia bijvoorbeeld, had zo te maken met ommekeer in mijn leven. Door me dat bewuster te zijn integreer ik het in mijn leven. Ik heb niet voor niets klachten gekregen. Het waren tekens dat ik echt een andere weg mocht gaan. Dat het ook nodig was."

"Ik kon me zo niet waardig voelen en tegelijkertijd me zó verantwoordelijk voelen. Dat zat zo verworteld door het gezin van herkomst. Ik heb een rol op me genomen als kind. In de gesprekken met Mariëtte ben ik me bewuster geworden. Ik herken nu dingen meer in mezelf. Ben me bewust dat ik me niet verantwoordelijk hoef te voelen voor alles om me heen. Ik heb daarin duidelijkheid geschapen voor mezelf, voel ik. Dat merk ik ook op mijn werk. Ik zet nu mijn zorg voor de ander en mijn verantwoordelijkheid bewust in, vanuit het gevoel dat het klopt".

"Zelfreflectie past mij. En respect voor mij is de basis. Dat moet kloppen, dat is belangrijk. Want respect is voor mij de basis om te kunnen bloeien als mens. Dat respect heb ik ervaren bij Mariëtte".
Mijn duizelingen zijn voorbij; dat is toch wonderb...
Bewuster omgaan met onszelf en elkaar

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 29 juni 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bloemendalstraat 7, Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2021 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites