Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Bewuster omgaan met onszelf en elkaar

In 2017 maakte ik kennis met twee jonge ouders, Annet en Erjan. Voor hen was homeopathie nieuw en ze kwamen op advies van een kennis. Nu is het 2021, en zijn we 3,5 jaar verder. Ik bezoek het gezin en blik met hen terug op de samenwerking tussen hen en mij. Op basis van dit gesprek ontstaat deze blog.

Annet vertelt: "Ik nam contact met je op voor ons eerste kindje. Hij was toen 2 jaar. Op aanraden van een vriendin zette ik de stap voor homeopathie. Want ik was ten einde raad. We hadden al van alles geprobeerd en laten onderzoeken zonder resultaat".

Hun zoontje van 2 jaren had sinds de geboorte heftige slaapproblemen. Hij huilde en krijste veel en was heel onrustig. Zijn eten en drinken verliep heel driftig en het ontlasten ging heel moeizaam. Zelf merkte Annet dat ze steeds angstiger werd in die eerste jaren. "Als moeder heb ik van alles geprobeerd, maar ik raakte ten einde raad".

Erjan en Annet voelden in het eerste consult dat er een klik was met mij als homeopaat. "Jij maakte direct echt contact en verbinding met ons kindje. Echt één op één. En je straalde rust uit. En dat was zo belangrijk voor ons. We merkten dat we je alles konden vertellen."

"En zo startte er een proces van hele persoonlijke begeleiding. We leerden als ouders heel open te kijken naar ons kind. Om zijn behoeftes te begrijpen. Om zijn eigenheid te zien. Het was heel geruststellend. In die tijd twijfelden we aan onszelf. Zo leerden we in gesprekken met Mariëtte ook onszelf en onze rol als ouders te ontdekken".

Gaandeweg de behandeling van het kindje van Annet en Erjan konden beide ouders ook hun eigen proces gaan ontdekken. Vader Erjan noemt dat: "Ik leerde meer voelen, me bewust worden van wat ik ervaar. Nu merk ik dat ik mijn kind beter begrijp maar ook mijzelf. En daardoor kan ik beter keuzes maken. Het voelt als leren reflecteren op mezelf".

De begeleiding van het eerste kindje was de stap naar een langere samenwerking met het hele gezin. Als homeopaat functioneer ik ook als een vertrouwenspersoon en een begeleider in de persoonlijke ontwikkeling van elk gezinslid. Daar waar passend en nodig schrijf ik een homeopathisch recept voor. Het gezin ontwikkelt zich. En er worden nog twee zonen geboren.

Annet en Erjan zeggen daarover ook: "samen met onze homeopaat ontdekten we dat je breder kan kijken. Dat er samenhang is tussen ziekte en iets wat daar onder zit. Het probleem achter het probleem leren zien. En gaan begrijpen hoe de mens in elkaar zit. We merkten dat je met elk probleem bij de homeopaat terecht kan. En dat we echt begrepen worden."

"We zijn ons bewuster geworden van hoe we met onszelf en elkaar omgaan. We zijn bewuster in gezonde voeding geworden en kritischer in het gebruik van antibioticum. En dat er bij ziekte ook tijd en rust nodig is voor het uitziekproces. Daarin hebben we nu vertrouwen."

"Al met al merken we dat ons gezinsproces mooier loopt, en dat Mariëtte daarin een rol heeft gespeeld. Veel mensen weten niet wat een homeopaat doet. Wij nu wel. Dus bevelen wij het op onze beurt nu ook aan anderen aan".

Bewustwording van mijn eigen proces; dàt is helend
Ervaringen van patiënten

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 29 juni 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bloemendalstraat 7, Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2021 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites