Nieuws en ervaringen

uit mijn praktijk

Allergische reactie op antibioticum

De zomer was net begonnen en een jonge vrouw van 20 jaar maakt een afspraak met mij. Ze heeft net haar middelbare school afgerond. Dat vierde ze met een vakantie naar Albufeira. Heerlijk met vrienden er op uit. Zon, zee en zwembad. Chillen en relaxen. Helaas kreeg deze jonge vrouw na het zwemmen in het zwembad een heftige oorontsteking. Daar kreeg ze in Portugal medische zorg voor. De oorpijn ging weg. Maar er kwam een heftige uitslag op haar armen en benen. Deze ging niet meer weg. Er was erge jeuk. Het rondlopen in zomerkleding werd minder makkelijk omdat de uitslag dan zo zichtbaar was. Terug in Nederland is de uitslag er nog. Op advies van haar moeder maakt de jonge vrouw een afspraak met mij in de eerste week van juli.

Hierin wordt me duidelijk dat ze haar hele leven al een gevoelige huid heeft. Ze is bekend met eczeem. Maar zoals het nu in Portugal ging dat kende ze niet eerder. Verder heeft ze ook wel eens longontsteking en eerder oorontstekingen gehad. In ons gesprek vraag ik wat door om een indruk te krijgen van haar persoonlijkheid, haar temperament, haar karakter. Ook daar dient een homeopathisch middel namelijk bij te passen.

Ik schrijf een eerste homeopathisch middel voor. Maar na 10 dagen is er nog geen reactie gekomen. Ik heroverweeg mijn analyse en stel haar nog wat vragen. Zo schrijf ik een nieuw recept uit. En ja hoor, dan komt er een reactie. De huid gaat herstellen. Ook in haar "bekende" eczeem plekken komt verbetering. Tussentijds houden we contact en mag ze het tweede homeopathische middel nog af en toe herhalen.

Het studiejaar is inmiddels gestart. En zij geniet van haar studentenleven.

Wat is klassieke homeopathie?
Schimmelklachten en weinig energie

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 28 september 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://dehomeopaat.com/

Contact

Consult tijden

Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00 uur.
Avonden en zaterdagen in onderling overleg mogelijk.

M 06-27185502
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Beukenallee 9, 8019BA Zwolle

routeplanner
Routeplanner

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 De Homeopaat  |  Beheer 

Fotografie: Louisa van der Velde
Een website van Netnog websites