homeopathie-zwolle-mariette-bakker-blog
  • Home
  • Blog
  • Op zoek naar wat het lichaam ontregelt

Op zoek naar wat het lichaam ontregelt

Door Rik Kaptein, 17-10-2018 De Peperbus Zwolle

Op zoek naar wat het lichaam ontregelt

Homeopathie kijkt naar het individu

de homeopaat homeopathie artikel peperbus zwolle oktober 18"Thijs heeft geen last meer. Hij heeft ook meer energie."
Leonie van der Sterren zit met haar zoon Thijs (4) in de spreekkamer bij de homeopaat Mariëtte Bakker. "In zomer 2017 kwamen we voor Thijs zijn eczeem en benauwdheid. Ik was al snel verbaasd dat
homeopathie zo goed werkte."

Zwolle - "Als homeopaat behandel ik vanuit het unieke van het individu", legt Mariëtte Bakker uit. "Dat is ook wat voor Thijs gold. Als hier bijvoorbeeld vier kinderen komen met een oorontsteking, zitten daar vier verschillende individuen, met een eigen persoonlijkheid. Ik ga op zoek naar dat unieke van het kind en hoe die oorontsteking wordt beleefd. Want daar stem ik mijn behandeling en keuze van homeopathisch middel op af."

De reguliere behandeling van het eczeem en de benauwdheid van Thijs had niet het gewenste effect. "Tot 2017 kreeg Thijs hormoonzalf en pufjes, maar daar werd het niet veel beter van. Toen vertelde een collega me over Mariëtte. Ik stond wel open voor een natuurlijke behandeling. Als het helpt, dan helpt het", zegt Van der Sterren.

Balans in het lichaam

Bakker is zich er van bewust dat er veel verhalen rondom de homeopathie hangen. "Ik hoef mezelf niet te bewijzen", zegt ze daarover. "Ik maak vaak mee dat mensen denken dat ze er in moeten geloven. Maar zo is het niet", benadrukt ze. "Homeopathie gaat om de balans in het lichaam, op een verdiept niveau. In principe kan je lichaam zelf veel regelen, dus moeten we op zoek naar dat
wat je lichaam ontregelt." Dat is maatwerk. Zelf is ze daarom niet zonder meer voorstander van homeopathische middelen bij de drogist. "Belangrijk is om bij het gebruik van homeopathische middelen begeleid te worden door een geregistreerd homeopaat. Dan wordt er voorgeschreven op het unieke van de mens." Want een extravert persoon heeft een ander middel nodig dan iemand die
introvert is. "En zo zijn er nog veel meer aspecten van belang. Daarom neem ik de tijd om iemand te begrijpen en een goede anamnese te maken, voor ik een middel voorschrijf."

Anderhalf uur zaten Thijs en Leonie van der Sterren bij Bakker, aan het eind van de zomer van 2017. "Ik observeer dan het kind, en stel diverse vragen over de aard van de klachten en de verdere gezondheid. Dus ik ben uitgebreid met de ouder in gesprek", legt Bakker uit. "Op die manier kan ik de persoon 'inkleuren', en weet ik op welk medicijn zijn lichaam goed zal reageren, en waarop juist niet." Ze zag dat het probleem bij Thijs in eerste instantie bij de huid lag, en later de luchtwegen met benauwdheid er bij zijn gekomen. "Dan moet ik een middel voorschrijven dat werkzaam is op die totaliteit van klachten. Dus een middel dat werkt op de huid
en de luchtwegen én dat ook nog eens past bij de aard van Thijs. Met uiteindelijk als doel: het lichaam weer terugbrengen in de eigen veerkracht."

Enorm opgeknapt

Bij Thijs werkte dat heel goed. In het afgelopen jaar zijn hij en zijn moeder een paar keer op consult geweest bij Bakker. "Af en toe moesten we de dosering van het middel een klein beetje aanpassen", zegt Van der Sterren. "Maar het werkte wel bijzonder goed. Iedereen om ons heen zag hoe snel Thijs opknapte. Hij is nog steeds net zo vrolijk als eerst, maar hij heeft nu veel meer energie, en gelukkig geen klachten meer van het eczeem of de benauwdheid."

Vergoeding door de verzekeraar

Mariëtte Bakker weet dat er veel negatieve geluiden en vooroordelen over homeopathie zijn. "Maar als mensen toch eens willen weten of ik iets voor hen kan betekenen, kunnen we altijd vrijblijvend en kosteloos kennismaken. Een halfuurtje praten, zonder dat we al een intake doen. Daarna kunnen mensen bepalen of ze homeopathie willen inzetten voor hun gezondheidsklachten.

Vergoeding door de verzekeraar

Klassieke homeopathie wordt in veel gevallen deels vergoed door een aanvullende zorgverzekering.

Geschreven door : Super User

Een op het individu goed passend homeopathisch duurzaammiddel stimuleert het eigen genezingsvermogen.
Dat is genezing van binnenuit, zonder onderdrukking van symptomen.
Homeopathische geneesmiddelen zijn van natuurlijke oorsprong.
Er is maar weinig grondstof nodig om zeer grote hoeveelheden homeopathische geneesmiddelen te maken.

Vrij van chemische belasting, vrij van bijwerkingen!

Dehomeopaat Avkh
Dehomeopaat Kvhn
Dehomeopaat Nvkh
Nvkp
Rbcz De Homeopaat Zwolle

Recent toegevoegd

Contact

Urgentie

Bel 06-27185502

Consult tijden

Maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 16:00 uur.

Bloemendalstraat 7, Zwolle

Afspraken maken: 12.30 - 13.30 uur
Telefonisch 06-27185502

E-mail: info@dehomeopaat.com
Klik hier voor meer info.

We werken samen met:

Tips met specifieke informatie

Vitalogica

Een homeopathische middel ontstaat door een natuurlijke grondstof sterk te verdunnen en tevens te schudden.
Hierdoor neemt de werkingskracht toe.

Klassieke homeopathie stimuleert uw eigen genezend vermogen.